Предстоящи събития в София за днес

woman-with-bicycle

КАКВО ДА ПРАВИМ В СОФИЯ ТАЗИ НЕДЕЛЯ

Избрахме за вас предстоящи събития в София за неделя 24 ноември, 2019г.

10:00 ч. – Международна изложба на котки – Национален музей „Земята и хората“

на 23-24 ноември 2019г. с удоволствие Ви каним на 59 и 60 международни изложби на котки, които по традиция ще се проведат в Национален музей „Земята и хората“ в гр.София, бул. „Черни връх“ № 4.
Очакваме ви в двата дни в часовете от 10:00ч. до 17:00ч.

Всеки регистрирал се за нашия електронен бюлетин, ще участва в томбола за безплатно, едномесечно хранене с Hill’s за своята котка.

По време на изложбата ще можете да видите, както чистопородни котки, така и домашни котки, които ще се се състезават в конкурси за ,,Най- красива котка“ на изложбите в два поредни дни.

Котките са разделени освен по породи и по възраст. Най- възрастната котка ще получи наградата ,,Ветеран“ на изложбата.
Котките се оценяват по стандартите за породи, определени от Европейската Федерация по Фелинология (FIFe),чийто член е НФФе. Всеки стандарт за порода е приет и одобрен от Комисия на ФИФе.

Цената на индивидуален ходен билет е 6 лв., семеен билет – 7 лв. за всички, за ученици, студенти и пенсионери – 2 лв. и по 1 лв. за членове на групи от и над 10 човека.

11:00 ч. Фермерски пазар Оборище – сезон Есен – площад „Ал.Невски“

В сезон Есен провеждаме 4 фермерски фестивала като част от Културния календар на столицата.
Датите са 29 септември, 20 октомври, 24 ноември и 15 декември, всеки път в неделя, всеки път от 11 до 18 ч. в началото на ул. Оборище, зад храм-паметника Ал. Невски. Ще представяме познати и нови производители от цялата страна, с най-доброто от продукцията им за сезона; ще има арт зона и козметика, традиции и занаяти, музика, тематични работилници за малки и големи.

Вече ежемесечен и този път Фермерският пазар ще бъде на традиционното място – ул. Оборище, в участъка от храм-паметника Св. Александър Невски и бул. Васил Левски.
На събитието фермерите ще представят своята продукция –  голямо разнообразие от сезонни плодове и зеленчуци, няколко вида хляб с квас, мед и пчелни продукти от различни краища на страната, сиропи, богат избор на сладка и лютеници, билки, подправки, млечни продукти, месни храни и още много вкусни предложения от фермите.
В арт зоната ще бъдат изложени много различни и колоритни, ръчно направени изделия – сувенири, бижута, украшения и много други.
На специални щандове ще се предлагат Великденски козунаци и сладкиши с високо качество.

11:00 ч. DiVino.Taste – Интер Експо Център

DiVino.Taste ще се проведе за 9-и пореден път от 22 до 24 ноември! Форумът на българското вино ще бъде още по-мащабен и всеобхватен, с още по-важна роля за винения бранш у нас.

Всеки винен познавач, ценител и ентусиаст, всеки винен професионалист ще може да се запознае с винарите и техните най-добри вина. DiVino.Taste ще ви помогне да откриете вината на над 85 български изби.

DiVino.Taste и тази година е с богата програма от майсторски класове, семинари, лекции и презентации.

Divino.Taste e най-големият форум на качественото българско вино. През последните 8 години DiVino.Taste израсна и се превърна в жива витрина на българския винарски бранш, място за среща на цялото винено общество в България и сборен пункт на идеи за развитието на бранш у нас.

13:00 ч. Васко Василев в Музейко

Ела и импровизирай на 24 ноември!

Как музиката ни свързва с другите? Кога животът ни се превръща в песен и защо мелодията вдъхновява големите умове ще ни разкаже най-младият концертмайстор на оркестъра към Кралската опера в Лондон.

Не пропускайте възможността да се срещнете с Васко Василев и неговите приятели сред необикновените инструменти от музикалната изложба в Музейко! Заедно ще експериментираме и слушаме, докато свирим с един от най-големите съвременни музиканти.

Васко Василев, цигулка
Хуан Хередиа, перкусии
Виктор Вайехо, клавирни/тромпет
Дейвид Бъкингам, китара

24 ноември 2019 13:00 – 14:00

Събитието е част от програмата на музикалната изложба “Докосни музиката”, която е в Музейко до 31 януари 2020.​
Местата са ограничени. Записване на място, в деня на събитието, до запълване на капацитета.
Форматът е подходящ за деца над 6 години.
Включено е в цената на билета за индивидуално посещение в Музейко.

17:45 ч. Футбол – Левски – Царско село – стадион „Георги Аспарухов“

Мач от 17-ия кръг на efbet футболна лига