Есенен авто ретро салон и парад в центъра на София тази неделя

retro-koli-parad

Изданието на „ Есенен авто ретро салон и парад” ще украси празника на столицата за трети път

На 17 септември на празника на град София (Вяра Надежда и Любов) ще се проведе традиционния есенен авто ретро салон и парад. Събитието и тази година ще изпълни площад „Александър Батенберг I“ от 9:00 ч до 13:30 ч с уникални ретро антики на колела. По регламент всички експонати следва да отговарят на максимално близко до оригиналното си състояние и формалното изискване от минимум 30 години от датата на първоначалната си регистрация. Компетентно жури с международно участие в състав: г-н Маргарит Карабуров, проф. Харолд Лешке и г-н Георги Колев (AMS BG) ще оценят автомобилите в 36 отделни категории сред които: купата на кмета, Best in Show, Yungtimer, Coupe, Cabriolet, съветски, Muscle Car, предвоенни, следвоенни, военни машини, немски автомобил, мотоциклети, велосипеди и специални награди. Отличията ще бъдат връчени от: столичния градоначалник, председателя на СОС, представители на министерствата на транспорта и на младежта и спорта, зам. Кмета по Културата на СО, изтъкнати деятели на движението за пътна безопасност, известни настоящи и бивши рали пилоти. За доброто настроение ще се грижи Васко Кръпката. Водещ:Катя Дончева .

Предвидени са награди и изненади от спонсорите включително комплекти за тестване за алкохол и наркотици, комплекти за бояджийска авто-репаратура и голяма награда в размер на 1000 лв за един от участниците.

Във връзка с провеждането на авто ретро парада от СО съобщават, че се забранява влизането, престоят и паркирането на ППС с изключение на автомобилите участници в мероприятието от 7:00 до 14:00 ч на 17.09.2023г. на паркинга на пл. „Княз Александър I” и по бул. „Цар Освободител” между ул. „Княз Александър I” и ул. „Г. С. Раковски“.

В края на ретро салона в 13:30 ч от площада ще потегли бляскаво ретро шествие и ще премине през софийските улици по маршрут : ул. “Раковски”, по булевардите „Патриарх Евтимий“, „Витоша“ „Арсеналски“ и бул. „Черни връх“