Фестивалът за графити Sofia Urban Art Festival ще се състои на моста „Чавдар“

spray-graffiti
Снимка: Pixabay

Тази пролет екипът на Sofia Graffiti Tour отново се завръща към фестивалите. Като продължение на книгата “Sofia Urban Art” и пето издание на Sofia Graffiti Battle, сме ви подготвили два дни изпълнени с много вдъхновение и аерозол на първата стена за свободно рисуване в столицата – Моста “Чавдар”, съобщиха организаторите.

SOFIA URBAN ART FESTIVAL е вдъхновен от историята на графитите и уличното изкуство в София, а в програмата на фестивала сме предвидили освен рисуване, графити батъли, работилници, конкурс със специална награда, свободни стени за рисуване, музика и още много изненади.

Присъединете се към нас за уикенда и се потопете изцяло в атмосферата на графити културата в София.

Ето какво ви очаква:
Рисуване на концептуални стени: 15 графити и улични артисти ще изрисуват близо 600 кв.м, а един артист или крю ще преобразят трафопоста на Електрохолд в Urban art платно на тема „Енергията си ти“.
Свободни стени за рисуване: Погтовяме специални места за всеки, който иска да се присъедини към феста и да рисува заедно с нас. Носете си материали и вдъхновение.
Графити батъли: Състезавайте се с други талантливи райтъри в нашия графити батъл. За най-добрият райтър ще има награди от Sofia Graffiti Tour и Monkey Shoulder.
Графити работилници: Искате да научите повече за техниките и тайните зад графитите? Присъединете се към нашите работилници и рисувайте със спрейове, маркери, върху стени, платна и дори текстил.
Музика: DJ Skrugie и DJ Alphabet ще подготвят музикална програма, която ще ни държи в настроение през целия уикенд.
Чил зона: Помислили сме и за почивката. В нашата чил зона ще можете да се отпуснете и да се наслаждавате на атмосферата.