Очакват се затруднения на движението в София заради протести

шествие

Затруднения в движението заради няколко протеста и шествие в столицата 

Протест и шествие с искане за оставката на правителството ще се проведе на пл. „Народно събрание“ от 11.00 часа. Очаква се шествието да започне в 13.00 и да свърши в 16.30 часа. Маршрут – пл. „Народно събрание“, бул. Цар Освободител“, пл. „Независимост“, бул. „Княз Ал. Дондуков“, бул. „Васил Левски“, бул. „Цар Освободител“ до пл. Орлов мост до езерото Ариана.

В 13.00 часа в парк „Княжеска градина“ ще започне митинг протест и шествие – молитва „За свобода на вероизповеданието“. Маршрутът на шествието, което ще започне в 14.30 и се очаква да приключи в 16.00 часа е Княжеска градина“, ул. „Гурко“, ул. „Г. С. Раковски“, престой пред сградата на ЕК – 10-15 минути, бул. „Патриарх Евтимий“, парково пространство НДК.

Общ национален протест и авто-шествие „Смяна на системата“ ще започне на пл. „Княз Александър I Батенберг“ в 15.00 часа. Демонтрацията ще продължи до 22.00 часа. Предвижда се пристигане на авто-шествия от различни градове. С оглед осигуряване на паркиране на автомобилите ще бъдат затворени за обществено ползване паркингите на пл. „Княз Александър I Батенберг“ и пл. „Ал. Невски“ от 08.00 часа до приключване на събитието. Няма заявено шествие, но се очаква да е затворен за движение бул. „Цар Освободител“ от ул. „Г. С. Раковски“ до пл. „Независимост“. Ще има затруднения на трафика на основните входове на град София около пристигането на шествията, което предполагаме че ще е в интервала 12.00 до 15.00 ч.

Майките на деца с увреждания продължават с протеста си в 18:00 часа, който ще бъде само присъствен, докато оставката на Валери Симеонов не бъде гласувана в Народното събрание.