„Най-дългото хоро“ ще се извие пред НДК

nai-dalgoto-horo
Снимка: screenshot https://www.youtube.com/@simeonsimeonovbg

Сдружение „Асоциация на хореографите в България“ , фондация „Българе“ и пекарни „Ни-Кай“ канят столичани на „Най-дългото хоро“ на 11 май от 10:00ч. в пространството пред билетния център на НДК.
Мероприятието ще се проведе с подкрепата на Столична община.
Всеки който се включи в хорото и е облечен с народна носия, ще получи от пекарни „НИ-КАЙ“ талон за отстъпка на стойност 5 лв. за Фестивала на фолклорната носия – Жеравна 2024.

По-късно в зала 1 на НДК, на сцената в общия спектакъл „Шуменската гара“ ще се представят над 1 500 танцьори от над 40 танцови формации от цялата страна. Те ще покажат красотата на българския фолклор, преминавайки през моменти от историята на град Шумен.

Представлението ще предложи разнообразие на музика, танци и костюми, ще създаде добро настроение и хумористични моменти, ще покаже съчетание на танцови стилове с оригинален сценарий и добра режисура. Продуцент, сценарист и режисьор на спектакъла е Христо Димитров – хореограф и ръководител на ансамбъл „Българе“. Събитието е под патронажа на кмета на град Шумен Христо Христов и се реализира със съдействието на Община Шумен.