Очакват се закъснения на градския транспорт. Синя и зелена зона остават затворени и днес.

snow-cleaning-machine-sofia
Обстановката в София остава усложнена

„Обстановката е усложнена, но се работи усилено и наистина всички дават всичко то себе си”. Това заяви тази сутрин столичният кмет Йорданка Фандъкова. И днес синя и зелена зона остават затворени.

„Продължава да се работи най- вече по основни улици – докато вали сняг, приоритет ще останат трасетата на градския транспорт. В момента на места има малки закъснения в градския транспорт, но когато започне трафикът, се очаква да станат и по- големи”, заяви Фандъкова.

„Моля всички да бъдат много внимателни и съветвам хората, които излизат с автомобилите си, да се съобразят с метеорологичните условия“, каза още тя и уточни, че и двата пътя до Витоша днес са отворени.

По думите й над 160 машини работят за снегопочистването в столицата, започва чистене и на подлези и тротоари.

И днес остават затворени „синя” и „зелена зона”.

Разгледайте нашата галерия от „снежна София“

198 души без дом са пренощували в кризисния център на общината. 

Вследствие на продължаващия второ денонощие снеговалеж и ниските температури обстановката в столицата е усложнена. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. 160 снегопочистващи машини са работили през изминалата нощ по почистването на София от снега. Извършени са две обработки с бутане на снежна маса и разпръскване на реагенти.  Приоритетно се обработват улици, по които се движи градски транспорт и основни улици в кварталите. Опесъчени са пътищата в природен парк Витоша – „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златни мостове“. Към 6.00 часа сутринта се извършват обработки на спирки и подходи на подлези. Призовават се гражданите да ползват градския транспорт и само при необходимост да ползват личните си автомобили. Столична община съветва шофьорите да излизат на пътя само с добре подготвени за зимата автомобили и да шофират със съобразена с пътните условия скорост. Към момента се изпълняват всички маршрути на градския транспорт. 6 екипа на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са на терен, за да оказват съдействие на почистващите фирми и инспектората.