Патрулка удари кола на Витоша, глобиха шофьора за несъобразена скорост.

car-incident-police
Патрулката която удари отзад лек автомобил

Абсурден инцидент се случи на Витоша през уикенда. Трима младежи са се прибирали от ски, а патрулка на Общинска полиция удря отзад техния автомобил. Абсурдът е че акт получава водачът на ударения автомобил, защото карал… прекалено бавно. 

С несправедливостта се сблъскват трима студенти. Иван, Йордан и Виктор. Тогава се случва въпросният инцидент. Участниците в него викат КАТ. Пристигналите служители обаче разговарят само с колегите си от „Общинска полиция“ и почти не дават дума на трите момчета в ударената кола, а директно съставят акт за несъобразена скорост на водача на ударения отзад автомобил.

Свързахме се с потърпевшия Иван Георгиев и с негово съгласие публикуваме неговия разказ и снимките, които е направил:

„На 17.02.2018г. около 17:15ч ми беше съставен акт №XXXXX за установяване на административно нарушение неправомерно. Беше установено ПТП в гр.София пътя от х.Алеко към кв.Драгалевци на около 6 км. преди Драгалевци с участието на два автомобила, моят автомобил Audi 80 с регистрация А6140МР и автомобил на Столична Община, модел Great wall Voleex с регистрация СА0469ХА, управляван от Х. И. А. ПТП-то не беше причинено от моят автомобил, а от автомобила на Столична Община. Местопроишествието беше на удължен десен завой, настилката беше заледена и заснежена, не беше опесъчено и нямаше маркировка на пътното платно. Управлявах автомобила си със съобразена скорост 25-30км/ч, непосредствено преди завоя намалих скоростта. 

ivan-georgiev-incident-vitosha
Автомобилът на потърпевшия Иван Георгиев

Автомобила на Столична който се движеше зад мен, без да спазва необходимата дистанция предвид пътната настилка не намали достатъчно скоростта и ме удари в задната част на автомобила, предвид инерцията и заледения участък колата на Столична Община след като се удари в задната част на автомобила ми, продължи по инерцията си и повреди и цялата дясна част на автомобила ми, след което автомобила на Столична Община се блъсна в дърво, непосредствено преди скален склон висок около 3-4метра. След като се случи сблъсака, уведомихме КАТ за ПТП-то, те дойдоха около час след това. Полицаите в автомобила на Столична Община и катаджиите в новодошлия автомобил на КАТ са колеги и изглежда се познаваха, защото ясно си личеше, че не се виждат за пръв път. Обяснявах на катаджиите как колата на Столична Община ме блъсна в задната част на автомобила ми, в следствие на несъобразената им скорост, заледения участък и неспазването им на дистанция. Органите на КАТ не ми позволиха да докажа правотата си като потърпевш, защото се познаваха и имаха лични взаимоотошения с полицаите в автомобила на Столична Община и ми съставиха акт като виновник за произшествието. 

patrul-udari-kola-otzad
Актът за несъобразена скорост, който е получил потърпевшия

 Няма как аз да съм управлявал автомобила си с несъобразена скорост и да бъда виновен за настъпилото произшествие, след като съм блъснат отзад. В автомобила си имах три лица, които са свидетели на ПТП-то, Х.И.С с ЕГН:…………………. и актуален адрес:…………………….. , Й.В. с ЕГН:………………., и актуален адрес: …………………. , В. Х. с ЕГН : ……………………., и актуален адрес: ………………………… .

РЕЗУЛТАТ: СЪСТАВЕН МИ Е АКТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ С НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ, А МОЯТ АВТОБОМИЛ Е УДАРЕН ОТЗАД… ОСТАВАМ КОМЕНТАРИТЕ И УМОЗАКЛЮЧЕНИЯТА НА ВАС

НЕКА БОГ ЗАКРИЛЯ НАШАТА ЧИСТА И СВЯТА ДЪРЖАВА, И ОЩЕ ПОВЕЧЕ НАШИТЕ НЕОПЕТНЕНИ ОРГАНИ НА РЕДА, КОИТО НИ ЗАКРИЛЯТ И ПАЗЯТ“.