Ледена пързалка „Юнак“ отвори врати с двойно по-голяма площ

ледена пързалка
Снимка: ММС

ВСЕКИ ДЕН С БЕЗПЛАТНИ ЧАСОВЕ ЗА ДЕЦА

След като вчера бе открита ледената пързалка на „Спортна София“, днес отвориха за посетители и ледена пързалка „Юнак“. Заради големия интерес на столичани през миналия зимен сезон, през този съоръжението е два пъти по-голямо. Площта на пързалката е 1200 кв. м.

Ледената пързалка работи всеки ден от 10.00 до 21.30 часа и ще бъде отворена до края на зимния сезон. Тя ще бъде безплатна за деца до 3 години. Входът ще бъде безплатен и за деца до 13 годишна възраст от понеделник до петък в часовете от 10.00 до 11.30 и от 16.00 до 17.30. Закупени са 300 броя нови кънки, а за начинаещите са осигурени инструктори и помощни пособия.

Пързалка „Юнак“ беше открита от министъра на младежта и спорта Красен Кралев с турнир по хокей на лед за деца, в който взеха участие отборите на „Славия“, НСА и „Ирбис-Скейт“.

„София имаше нужда от подобно съоръжение и съм радостен, че даваме старт на новия зимен сезон с подобен турнир за най-малките“, заяви Красен Кралев, който поздрави участниците в надпреварата. По идея на министър Кралев на 28 декември ще се проведе Коледен турнир за деца по хокей на лед.

Снимка: Министерство на младежта и спорта

Ледена пързалка „Юнак“ е собственост на „Национална спортна база“ ЕАД. Съоръжението беше закупено миналата година, като беше използвано и по време на Световното първенство по шорттрек в „Арена Армеец“.

„Много съм щастлив, че изпълнихме поредното си обещание към софиянци. Тази пързалка е емблематична, на нея много наши елитни спортисти в зимните спортове са започнали своята кариера. Точно тук много млади хора са направили първия си контакт с ледените спортове. Повече от 30 години пързалката не беше функционирала. Миналата година, чисто експериментално, отворихме пързалката с непълния й капацитет, за да видим как ще се справим с организацията, а днес за първи път я откриваме в пълния ѝ размер“, заяви министър Кралев и покани всички желаещи да посетят съоръжението.