Отвори врати ледената пързалка на „Спортна София“

Пързалка
Снимка: БНР

За пета поредна година отваря врати ледената пързалка на „Спортна София“. За всички любители на зимните кънки, съоръжението ще работи всеки ден от 08.30 до 21.30 часа. В днешния ден ледената пързалка ще работи безплатно за всички почитатели на кънките.

Ледената пързалка позволява едновременно й използване от 150 човека. Цената на една сесия от час и половина е същата като предните години – 4.00 лв. Цената на кънки под наем е 3.00 лв, а цената за 30 минутно занимание с професионален инструктор е 5.00 лв. През последния сезон пързалката е била посетена от над 10 700 души и се радва на интерес от всички възрасти.

През настоящия сезон ръководството на „Спортна София“ обявява безплатно ползване на съоръжението, в делничните дни, от 08.30 до 09.30 часа, обяви кметът на район „Възраждане“ Савина Савова, пред БНР.

„Изключително важно е и трябва да се знае, че всички ученици от общинските учебни заведения, всяка сутрин в делничните дни от 8:30 до 9:30, могат безплатно да ползват пързалката. Това е част и от социалната политика на дружеството „Спортна София“, която е насочена към младите хора, към децата“, обясни Савина Савова.

Общинската ледена пързалка, която е в „Спортна София“ се открива първа от всички подобни спортни съоръжения, които са на територията на София.