Промени в движението заради мача ЦСКА-Левски

цска-левски

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) съветва шофьорите да изберат алтернативни маршрути, за да избегнат натоварванията преди и по време на вечното дерби ЦСКА-Левски . Срещата между футболните клубове ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“ от 18.00 часа на 18 април. При необходимост, от СДВР ще спират движението по основните направления на агитките.

„Полицията е безсилна пред шествията на феновете, които водят до задръствания в центъра на София“. Това заявиха от СДВР на брифинг преди вечното дерби ЦСКА-Левски на 18 април. „Движението ще бъде ограничено по наше усмотрение“, каза комисар Борислав Муеров. „Апелирам водачите, независимо от създадената организация, да търсят алтернативен маршрут и да не преминават по тези улици, по които ще премине шествието на Левски“. 

Целият полицейски ресурс на СДВР, както и екипи от дирекция „Жандармерия“, ще бъдат ангажирани преди, по време и след провеждането на футболния мач между отборите на „Левски“ и ЦСКА. Срещата между двата тима отново ще се състои на Националния стадион, и естествено, най-критични точки за придвижващите се с автомобили, ще са улиците и булевардите около него. Още подробности слушаме от началника на отдел „Охранителна полиция“ Борислав Муеров.

СДВР ще ограничава движението по основните направления, по които ще се движат агитките: булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви“, „Драган Цанков“, „Цар Освободител“ и ул.„Гурко“. Непосредствено преди и по време на футболната среща ще се премине към ръчно управление на кръстовищата, каза началникът на отдел „Пътна полиция“ Тенчо Тенев.

Престоят и паркирането на автомобили по алеите около Националния стадион „Васил Левски“ са забранени от понеделник. В деня на срещата, 18 април, ограничения за паркиране има и на моста при стадиона и на ул. „Ген. Гурко“ между ул. „Любен Каравелов“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“. Нарушителите ще се преместват принудително, а изключение от правилото правят единствено автомобилите на участниците в мероприятието.