Легендите Deep Purple в София /снимки/

deep purple sofia

Не са много групите, които всеки път, когато имат концерт в България, препълват залите в които изпълняват. А за Deep Purple вече не си и спомняме, за кой пореден път включват България в турнето си.

Това по никакъв начин не спря около 15 000 зрители от поне три поколения да препълнят Арена Армеец снощи да се възхитят за пореден път на Иън Гилън и компания.

Deep Purple не представиха нов албум, а заложиха на класиката. А при тях всичко е класика. Ето и сетлиста, който легендите изпълниха в София:

 1. Mars, the Bringer of War
 2. Highway Star
 3. Pictures of Home
 4. Bloodsucker
 5. Demon’s Eye
 6. Sometimes I Feel Like Screaming
 7. Uncommon Man
 8. Lazy
 9. Time for Bedlam
 10. Keyboard Solo
 11. Perfect Strangers
 12. Space Truckin’
 13. Smoke on the Water
 14. Бис:
 15. Hush(Joe South cover)
 16. Bass Solo
 17. Black Night

Deep Purple са една от най-емблематичните групи в музикалната история. Те стартират зашеметяващата си кариера през далечната 1968 година и постигат мултимилионни продажби на албуми като “In Rock” (1970), “Machine Head” (1972), “Made In Japan” (1973), “Perfect Strangers” (1984). Великата английска банда е удостоена с отличието Legend Award на Световните музикални награди през 2008, и е член на Rock and Roll Hall of Fame от 2016 година.

Звездният състав, в който Deep Purple излязоха снощи в Арена Армеец, включва Иън Гилън, Роджър Глоувър, Иън Пейс, Стийв Морз и Дон Еъри.

Преди две години рок величията стартираха турнето The Long Goodbye, с което приключват окончателно своята концертна дейност. Поради огромния интерес на милионите фенове по света, Deep Purple посетиха отново София, в рамките на турнето.