София осъмна скована в лед

Поледица в София

ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ ПОПАДНА В ПОЛЕДИЦАТА

София осъмна с ледено покритие по улиците. Поледицата е сковала всички улици, тротоари и паркиралите автомобили.

Жители излезли рано сутринта, отбелязаха, че обработените участъци са били стълбите на подлезите и тротоара пред Столична община.

ЛЕДЕНАТА ПЪРЗАЛКА НА „СПОРТНА СОФИЯ“ ОТВОРИ ВРАТИ

Куриоз предизвика 110 годишнината от рождението на Никола Вапцаров. Организаторите обясниха, че от сутринта са звъняли за почистване района около паметника, но никой не се е отзовал и се наложи държавния глава Румен Радев да стъпва доста внимателно докато вървеше към събитието.

Президентът Румен Радев в поледицата

От пресцентъра на Столична община съобщиха, че 128 снегопочистващи машини на терен обработват със смеси срещу поледица.

През деня се очакват валежи, леден дъжд, ниски температури и възможност от образуване на заледявания. Затова шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и автомобили оборудвани за движение при зимни условия.

Работи се по почистването и на тротоари, подходи към подлези, спирки на градския транспорт и пасарелки. Пешеходците да бъдат внимателни при своето придвижване.

Собствениците на търговски обекти и обществени заведения е нужно да почистят тротоарите пред съответните си обекти.

В момента градският транспорт се движи по всичките си маршрути. Възстановено е движението по линия 59 Владая – Мърчаево.

Отворени за движение са планинските пътища във Витоша: „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златни мостове“. За извършване на обработка от 11 ч. до 13 ч. се предвижда двата планински пътя да бъдат временно затворени за движение.