ИКЕА проведе мащабна учебна евакуация в сътрудничество с органите на МВР

ikea-evacuation

ИКЕА проведе мащабна учебна евакуация в сътрудничество с органите на МВР

Идеята на ежегодното учение е да се гарантира сигурността на клиентите и навременната реакция на служителите на компанията

В седмицата на пожарната безопасност магазин ИКЕА София се превърна в площадка за учение-демонстрация съвместно с органите на МВР – Пожарна и Полиция, както и медицински и пиротехнически екипи. Мащабната евакуация се провежда ежегодно с цел поддържане на готовността на целия персонал на максимално ниво. Идеята на такива учения е сигурността, на обекта и хората в него винаги, да бъде гарантирана.

За целите на демонстрацията технически екипи осигуриха сценичен дим, огън и дори взрив, които придадоха автентичност на обстановката. Самите служители в магазина образуваха „жива верига“, за да предпазят клиентите от последващи експлозии. Пожарните и полицейските екипи показаха пълна координация и всички умения за овладяване на ситуацията, както и извеждането на пострадалите при подобни инциденти. След проведената учебна евакуация на паркинга на ИКЕА беше направена демонстрация на пожарна техника и пожарогасене. Посетителите на магазин ИКЕА София с интерес наблюдаваха случващата се евакуация, задавайки въпроси към служителите на 6РУ-СДВР.