Обновяват пешеходните пътеки преди новата учебна година

peshehodna-pateka

330 пешеходни пътеки са повдигнати, за да „убият“ скоростта

Над 60% от пешеходните пътеки в столицата са обновени преди първия учебен ден. Очаква се до 16 септември всички обозначени места за пресичане да бъдат пребоядисани и обозначени. Тази година на 85 такива места е поставено допълнително осветление.

В София за момента има около 330 повдигнати пешеходни пътеки. Те карат шофьорите да намалят скоростта значително. При желание от страна на районните кметове могат да бъдат повдигнати и други пътеки.

„Заедно с Пътна полиция подготвяме цялостна програма за контрол на скоростта, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която взе участие в инициативата „Убий скоростта, спаси дете“.

„Имаме грижата да маркираме отново всички пешеходни пътеки около училищата и детските градини. Към този момент над 60% от дейностите вече са изпълнени, очаквам до първия учебен ден да приключи тази задача“, разказа Фандъкова.

„Обръщам се към всички кметове на райони да обиколят и огледат училищата и детските градини, и ако някъде екипите се бавят, веднага да се обадят, за да можем да проконтролираме целия процес“, каза още тя.