Народният театър протече след вчерашната буря

naroden-teatar-navodnenie

Протече и покривът на салона на Централната поща

Знакови сгради в столицата са пострадали при снощната буря. Наложило се е зрителите в камерната зала на Народния театър да бъдат изведени, защото в сградата е имало наводнение. Протече и покривът на салона на Централната поща.

Проливният дъжд наводни част от Народния театър. Причината за наводнението е спукана тръба като в последствие се оказва не само една. Театърът ще продължи да работи, но се налага спешен ремонт. Голям мащабен ремонт не е правен от далечната 1976 г. Предстои да се направи обследване. сградата, която е паметник на културата и е уникална, има сериозни проблеми, които трябва да се отстранят с един много тежък ремонт, за който от театъра се надяват, че ще се активизира със всички сили Министерството на културата и държавата, в лицето на правителството.  Подобен ремонт не е финансово по силите на Народния театър, заявяват от театъра.

Вчера публиката е била изведена по време на спектакъла „Когато гръм удари, как ехото заглъхва“, който се играе на камерна сцена. За щастие, нямаше заплаха нито за актьорите, нито за публиката, нито за техническия персонал, разказват от театъра. Сцената на четвъртия етаж не е пострадала.

Дъждът наводни и Централна поща, но днес вече няма следи от случилото се снощи и пощата работи нормално. И там тече обследване и предстои да се установи какъв ремонт е необходим.

Над 190 сигнала са получили в Столичната община снощи за проблеми, предизвикани от бурята.

„Имаше много сигнали за паднали клони на дървета, за аварийни участъци, в които впоследствие нямаше проблем, тъй като бяха отворени шахти и на места почистени, за да поемат повече вода. Критичните участъци бяха на ул. „Антим Първи“ и „Стамболийски“, където имаше проблем с трамвайното трасе, но бързо след като отворихме няколко от шахтите и пое водата проблемът беше решен. На Лъвов мост помпите работеха, но направихме профилактика, тъй като имаше много наноси в коловозите, така че той беше затворен за няколко часа“, заяви Красимир Димитров – директор на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община.