Високите температури повдигнали плочите по „Граф Игнатиев“, обясни Фандъкова

dupki-po-grafa
Снимка: Спаси София

След като от  неправителствената организация „Спаси София“  показаха снимка на надигнати плочи по трамвайното трасе на „Граф Игнатиев“, кметът Йорданка Фандъкова обясни, че проблемите с надигната настилка на трамвайното трасе на току що ремонтираната столична улица „Граф Игнатиев“ се дължат на температурното разширение.

„Трябва да съберем проектантите и да видим какъв е проблемът с температурните разширения. Направих справка, че законите на термодинамиката се учат в пети клас. Надявам се тези, които са проектирали, да не са бягали от час“, заяви зам.-кметът по транспорта Дончо Барбалов и изрази надежда скоро да се намери решение на проблема.

ДЕФЕКТИТЕ ПО „ГРАФА“ НЯМА ДА СЕ ОТСТРАНЯВАТ

Ремонтът на трамвайните релси беше първият етап от обновяването на ул. „Граф Игнатиев“ и беше приет в края на 2018 г., обясни Йорданка Фандъкова. „Това е първото лято, в което трасето се експлоатира и – дефекти. Обявявам налагане на максималната санкция за изпълнителя на този участък – 280 хиляди лева“, каза Фандъкова. Трамвайното трасе е проектирано от общинското предприятие „София проект“ и е изпълнено от фирмата „Джи Пи груп“.