Вандали са опитали да повредят оръдията за сняг на Витоша

счупена-кабина-меча-поляна-витоша

Вандали са се опитвали да повредят оръдията за сняг на Витоша. Това съобщи за Еко Новини Йордан Рангелов от „Сдружение за развитие на ски зона Витоша“.

Действието се е развило на Меча Поляна, където в понеделник сутринта, работещите в ски зоната са заварили кабината, която контролира оръдията, разбита и надраскана. Вандалите са се опитали също така да повредят контролните табла за двете оръдия, но са успели само да пуснат прожекторите.

„В понеделник колегите от снегопроизводството се оплакаха, че по двете оръдия на Меча поляна е имало опит за посегателство. За щастие уменията на тези “ вечерни любители“ на природата са се оказали малки, и на самите оръдия не са нанесени щети. Успели са само да включат прожекторите на двете оръдия. Към кабината на новата пътечка обаче, са подходили с цялата си енергия в желанието си да изкъртят капака, който пази стъклото на вратата на кабината“ коментира за Еко Новини Рангелов.

Той добави, че капаците на кабината са поставени именно заради минали опити за посегателство. Според него трябва да бъдат взети по-сериозни мерки за охраната за ски зоната, защото подобни инциденти не се случват за първо път.

„Помним палежа на багера, рязането на кабели по оръдията и влековете и много други. Ако не се вземат мерки,  много е вероятно при следващия им опит да дойдат по-добре подготвени“ каза още Йордан Рангелов.