Софиянци се изнесоха на Витоша. Пътят към Златните мостове се задръсти

pat-kam-zlatnite-mostove
Снимка: Автобус 63 до Златните Мостове

Цяла София се изнесе на Витоша. Пътят към Златните мостове се задръсти. Автобусите към и от Златните мостове на Витоша закъсняват с около 40 минути, съобщиха от Фейсбук страницата Автобус 63 до Златните Мостове.

Причината за задръстванията е неспиращия автомобилен трафик от частни МПС-та по шосето към Златните мостове всяка събота и неделя. Имитация на мерки е забраната за влизане на частни МПС-та посока към Златните мостове от 11:00 до 14:00 часа.

Шофьорите на автобуси призоваха спешно да се въведе пълна и абсолютна забрана за влизане на частни моторни превозни средства по шосето към Златните мостове през почивните дни – всяка събота и неделя.

Миналата година от Столична община пуснаха повече автобуси за събота и неделя, за да няма струпване на автомобили.

Автобуси 63 и 66 ще се движат целогодишно до Витоша

Всеки, който иска да стигне с кола до Витоша през уикенда, трябва да го направи до 11 ч. След това подходите към планината по принцип трябва да се затварят от КАТ и Общинска полиция.

Причината е да няма безразборно паркиране в планината, да се осигури време за почистване на пътищата, свободно трасе за автобусите на градския транспорт и от съображения за сигурност – при евентуален инцидент в планината до пострадалия да може да стигне линейка. След това в 14 ч подходите от “Драгалевци” и “Бояна” се отварят, за да може хората, които са се качили, да си тръгнат към града.

Всеки уикенд по пътищата в планината патрулират екипи на Общинска полиция и на общинската аварийна дирекция.