Вече виждаме глобите за неправилно паркиране в София в общинската данъчна система

623
nepravilno-parkirane

Над 30 000 глоби за неправилно паркиране в София е наложил Центърът за градска мобилност за първите 6 месеца на 2022 г. Това съобщи зам.-кметът на Дончо Барбалов. Той допълва, че глобите за неправилно паркиране в столицата, които са наложени от ЦГМ, вече могат да се видят от собствениците на моторни превозни средства в общинската данъчна система още в деня на нарушението.

„Проверка за наложени от ЦГМ санкции се прави на електронната страница, на която се показват и дължимите местни данъци и такси. На следващия ден наложената санкция ще е видима и в системата на НАП“, пише в профила си във Фейсбук Барбалов.

Тази електронна услуга е нова и е разработена съвместно между Столичната община, ЦГМ и „Информационно обслужване“. 

Санкциите ще бъдат налагани след като инспекторите снимат номера на неправилно паркирания автомобил и той бъде електронно разпознат. Ръчно въвеждане на данните на МПС-то няма да е възможно, за да се избегне възможност за човешка грешка.

Глобите могат да бъдат заплатени онлайн през сайта на Столичната община, чрез банкови и други финансови институции, както и на каса в районните отдели на „Общински приходи“, съобщава Дончо Барбалов.