Над 3 часа вдигаха обърнат камион в центъра на София

обърнат-камион-1

Камион на сметопочистваща фирма се обърна в центъра на София след големия порой. Тежката машина е поднесла в опит да спре на двама пресичащи велосипедисти.

Шофьорът на 20-тонната машина не е успял да я овладее и се е преобърнал. По чудо не е премазал никой. Инцидентът е станал на пешеходна пътека на бул. “ Христо Ботев“ до кръстовището с ул. „Позитано“. Водачът е успял да излезе през шибидаха, а автомобил на бърза помощ го откара за преглед.

На място пристигнаха няколко екипа на полицията, които отцепиха булеварда, два екипа на пожарната, екипи на Столична община – аварийна помощ и превенция, Столичен електротранспорт, служители на сметопочистващата фирма и много граждани.

Направени бяха няколко неуспешни опита да беше изправен камиона. При тегленето, резервоара се скъса и изтече нафтата, което наложи опесъчаване на булеварда. При следващ опит, шасито се откачи от ремаркето.

След повече от три часа „битка“ с обърнатата машина, на място пристигна фадрома, която изправи камиона и издърпа камиона в страни на булеварда, а каросерията беше изтеглена в съседна уличка.