Къде да се ваксинираме в София ?

1517
opaska-za-vaksinacii-v-pirogov

Столична регионална здравна инспекция предостави списък на местата, където жителите на града мота да получат имунизация против COVID-19.

Ето местата където можем да се ваксинираме в София:

УСБАЛ по Онкология ЕАД;
НАЦИОНАЛЕН ОНКОЛОГИЧЕН МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ЕООД;
МДЛ Цибалаб;
ДКЦ Софиямед;
Дженерали Закрила МДЦ ЕООД;
САГБАЛ „Д-р Щерев“;
МБАЛ „Света Богородица“ ЕООД;
МБАЛ за женско здраве „Надежда“ ООД;
МБАЛ „Светa София“ ЕООД;
УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“;
„Втора МБАЛ-София“ ЕАД;
МИ -МВР;
МБАЛ „НКБ“ ЕАД;
АСК МБАЛ Токуда ЕАД;
УМБАЛ „Александровска“ ЕАД;
ВМА София МБАЛ;
ДКЦ ВИТА;
УМБАЛ „Царица Йоанна- ИСУЛ“ ЕАД;
ПЕТА МБАЛ-СОФИЯ ЕАД;
СБАЛТОСМ – „ПРОФ. Д-Р ДИМИТЪР ШОЙЛЕВ“ ЕАД;
МЦ ГИНА – ЛЗ за СИМП ЕООД;
МЦ РепрoБиоМед ООД;
ДКЦ 12 София;
МЦ ПОЛИКЛИНИКА БЪЛГАРИЯ;
МЦ-ЦИМА М-ЕООД;
Имани МДЦИСМДП ЕООД;
УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов разпореди на 28-те регионални здравни инспекции (РЗИ) в страната да създадат организация, която да даде възможност ваксини да се поставят на всички желаещи, без значение от фазата на Националния ваксинационен план.

Според указанията му в писмото до РЗИ-та имунизационните пунктове за всички трябва да работят:целодневно в събота и неделя
в следобедните часове от понеделник до петък

при необходимост – денонощно – в болниците в областните градове

Вече заработи денонощен кабинет за ваксинации в България в двора на столичната университетска болница „Св. Иван Рилски“, съобщи БНР. Не е необходимо предварително записване. Заради добрата организация не се налага хората да чакат дълго, съобщават от лечебното заведение.

Директорът на „Пирогов“ Асен Балтов каза, че втората доза на ваксината може да са направи и при личния лекар. „Никой няма да бъде върнат, тези „зелени коридори“ ще продължат да действат, защото имаме много здравно неосигурени пациенти, които искат да бъдат ваксинирани“, обясни той пред Би Ти Ви.

Ваксинирането отнема около 10 минути – мери се кръвното, температурата, има разговор за алергични реакции, а хронично болните си носят документ за това. След поставянето на ваксината пациентите изчакват 15 – 30 мин., за да е сигурно, че няма да се прояви алергична реакция и си тръгват.