Изграждат паркинг за над 300 автомобила в „Надежда“

kmet-rayon-nadejda-dimitar-dimov
Снимка: Facebook/Димитър Димов

През август ще започне изграждането на етажен паркинг за над 300 автомобила до метростанцията в район „Надежда“, ако няма обжалване на обществената поръчка, съобщи пред Радио София кметът Димитър Димов. Само за два месеца са премахнати 149 гаражни клетки. Ще продължи облагородяването на т.нар. кални точки.

Над 400 са заповедите за премахване на изоставени автомобили, излезли от употреба. Само около 70 от тях не се преместени доброволно.

През 2021 г. в района са обособени паркоместа на повече от 250 автомобила. Освен това беше отворен паркинг за над 140 коли, припомни още районният кмет.

От около година има специални контрольори, които следят за опазването на зелените площи и ненавлизането на автомобили в тях. За целта помагат и сигнали на граждани. Към нарушители се подхожда с глоби, викат се паяци на Центъра за градска мобилност.

Димов изрази задоволство по отношение на озеленяването и поддържането за зеленината. По думите му, районът има подробни устройствени планове, знае се къде какво може да се прави и дейността в тази посока продължава.