Разбиха мрежа от педофили, задържани са 21 души (видео)

pedofili
Снимка: МВР

21 лица са задържани за 72 часа в рамките на специализирана операция, по време на която е разбита мрежа от педофили, съобщиха от Софийска районна прокуратура. 16 от задържаните са от София, а други 5 – от други области.

На всички задържани е повдигнато обвинение. Издирват се още четирима души като един от тях е напуснал границите на България.

Мрежата е разбита в рамките на специализирана операция вчера, благодарение на действията на така наречените „ловци на педофили“.

През последните месеци те се представяли за непълнолетни момичета и момчета в сайтове за запознанства и са си уреждали срещи със задържаните. На срещата се идентифицирали и правили записи, които в последствие предали на органите на реда.

„В ранните часове на 14 март е проведена специализирана акция срещу група, извършвала блудствени действия. Извършени са 30 претърсвания на жилища и моторни превозни средства. Има и 12 обиска на лица. На един от адресите са намерени и наркотични вещества. Иззети са телефони, компютри, тефтери със записки”, разказаха от полицията.

Благодарение на тези записи са установени членовете на мрежата от педофили и вчера са арестувани. Най-възрастният от тях е на 76 години, а най-младият на 21. Някои от задържаните вече са били осъждани.

В рамките на вчерашната акция са извършени над 30 претърсвания на адреси и МПС. Намерени са и наркотични вещества. Работата по случая продължава.

От Министерство на вътрешните работи разпространиха видео от акцията по залавянето на педофилите: