Фандъкова: „Контролът на влизане в София ще бъде много сериозен“

затварят-софия

„Имам уверението от полицията, че проверките на контролните пунктове на столицата ще бъдат сериозни“. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова. „Благодаря на хората, които останаха в София и със своята дисциплина и отговорност допринасят за това да не се затягат мерките в София. Дали ще се затягат те, зависи само от нас. Ако ние сме отговорни, те няма да се затягат и моята грижа е да се спре дотук със затягането на мерките“.

„Чувам, че има много софиянци в Банско, който доскоро беше под карантина. Защо трябваше да си разменяме вируса? Защо трябваше да си причиняваме това? Моето притеснение във връзка с връщането на софиянци от цялата страна е сериозно“, каза тя при проверка на дом за възрастни в столицата.

Вече втори ден София е затворена до второ нареждане. Масовото излизане в сряда и четвъртък от столицата стана причина властите да наложат строгата забрана. Тази сутрин на магистрала „Тракия“ няма опашки от превозни средства и обстановката е спокойна. „Разговарях с министъра на вътрешните работи и със СДВР. Контролът на влизане също ще бъде много сериозен и така трябва да бъде. Със сигурност ще се образуват опашки на връщане в столицата. Има КПП-тата. Те са 23 на изходите на София. Можеше нашите съграждани да проявят търпение. Имам уверението от полицията, че проверките ще бъдат сериозни. Притеснени сме от нарастващия брой на пътуващите. Бяхме готови с организация за постепенно облекчаване на мерките, но се надявам да заговорим за това след празниците. Дай боже да няма последствия заради тези, които не проявиха отговорност и застрашават по този начин здравето на всички и на тези, които си стоят по къщите “