Четири места в София с украса за Великден

ukrasa-sofia

На четири места в София ще има украса, свързана с предстоящите великденски празници, съобщиха от Столичната община на сайта си. Декоративни яйца ще бъдат украсени с естествени цветя и зеленина и ще бъдат разположени на няколко площадни пространства. Първите три декоративни яйца вече могат да се видят в парка на Националния дворец на културата (НДК). Такива ще се аранжират и в Градската градина пред Народен театър „Иван Вазов“, в градина „Свети Седмочисленици“ и на площад „Св. Неделя“.

Предвидените временни инсталации са с по три елемента с различна височина между един и два и половина метра. На площад „Св. Неделя“ ще бъде монтирано едно триметрово яйце с богата зеленина и цветя.

За украсата се използват десетки естествени цветя като петуния, вербена, лобелия, тагетист, които са характерни за този сезон на годината. Богати на различни багри – розово, цикламено, червено, зелено цветните решения ще създават настроение за жителите и гости на града.

Проектът за разполагане на временните съоръжения за украса е съгласуван от работна група, в чийто състав влизат представители на общинския съвет и експерти от различни направления на общината. Председател е арх. Росица Николова, която е общински съветник.