Въвеждат временна организация на движението на 6 май

ploshtad-alexander-nevsky

Столична община въвежда временна организация на движението на моторни превозни средства във връзка с честванията за 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия, съобщиха от пресцентъра на СО. 

Забраняват се престоят и паркирането за времето от 03:00 часа сутринта до приключване на мероприятието на 6 май в района на площад „Николай Гяуров“, при паркингите на северната част на площад „Св. Александър Невски“, в района на югоизточната част на площад „Св. Александър Невски“, в района на ул. „Оборище“ между бул. „Васил Левски“ и пл. „Св. Александър Невски“.

За периода от 7:00 часа до приключване на мероприятието на 6 май се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Оборище“, в участъка между бул. „Васил Левски“ и ул. „11-ти август“, по ул. „15-ти ноември“, по ул. „11-ти август“ в участъка между ул. „Московска“ и пл. „Св. Александър Невски“. 

За времето от 8:00 часа до приключване на мероприятието на 6 май се забранява престоят и паркирането на автобусите, превозващи участниците в мероприятието на бул. „Цар Освободител“ пред Археологическия музей. От 11:30 до 12:30 часа в празничния ден се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Леге“ в участъка между бул. „Цар Освободител“ и ул. „Съборна“.

И все пак – над София ще прелетят самолети за Гергьовден