Пускат мобилно приложение за заплащане в синя и зелена зона

платено-паркиране
ЦГМ

Цeнтърът за градска мобилност (ЦГМ) стартира нова услуга от този месец. Тя позволява на всеки бързо и лесно да заплати през банковата си карта престой в зоната за платено паркиране чрез мобилно приложение.

Цената не се променя – един лев за „зелена“ зона и два лева за „синя“.Условието е клиента да има интернет на телефона и свалено подходящо приложение. Има версии за Android и iOS платформи.

Дава се възможност и за пакетно заплащане до 2 часа за „синя“ и до 4 часа за „зелена“ зона. Също така има опция за проследяване на мястото, където е паркиран автомобила.

Новата услуга ще улесни и чуждестранните гости на София, които не могат да заплатят паркиране чрез СМС, тъй като външни оператори не позволяват този вид разплащане.

Плащането чрез банкова карта и мобилна апликация не отменя възможността за разплащане чрез СМС-и. Тази опция остава като алтернативна в апликацията.

Центърът за градска мобилност насърчава внедряването на технически иновации и остава отворен за предложения за мобилни приложения, които улесняват гражданите. Приложенията чрез които ще може да става разплащането в зоната за платено паркиране ще бъдат обявени на отделна страница на сайта на ЦГМ – www.sofiatraffic.bg.