Lafka официално затвори

След няколкодневно мълчание по публикациите за затварянето й , от днес вече е официално: компанията „Лафка Маркет“ АД съобщи, че прекратява оперативната си дейност, а причината за това са промените в Закона за хазарта и въведения държавен монопол върху моментните лотарийни игри, което е довело до значителен спад на продажбите в търовците обекти на дружеството под едноименната марка. 

В съобщение, публикувано на сайта на веригата, собственикът – дружеството „Лафка Маркет АД“, обявява, че въвеждането на държавен монопол в лотарийните игри е довело до значителен спад на продажбите в Lafka и е практически невъзможно то да функционира нормално. От компанията уверяват, че разполагат с достатъчен ресурс, за да изплатят задълженията си в най-кратки срокове. По-рано съобщението е разпратено на търговски партньори на компанията.


Обектите на Lafka бяха едни от основните разпространители на лотарийни билети. От вчера част от магазините на веригата останаха затворени, а други работят с намален асортимент. В София част от обектите осъмнаха запечатани по заповед на изпълнителния директор на дружеството. Освен талоните на „Националната лотария“, в павилионите се предлагаха вестници и списания, цигари, храна и напитки. Дружеството има 1059 обекта, от които 824 са франчайз.