Обраха и съблякоха 14-годишно момче в автобус в София

avtobus-4040
Снимка: БНТ

Обраха и съблякоха 14-годишно момче в автобус в София. Инцидентът се е случил снощи, малко след 19 часа. Пострадалият учи в спортно училище в София и се прибира към пансиона на ЦСКА. Ученикът обяснил, че е каратист и е бил облечен с тениска и суитшърт с надпис „ЦСКА Карате клуб“, когато нападателите го разсъблекли и му ги взели със сила. Те са били трима, на около 20 години и с качулки на главите.

сцена се е разиграла, докато рейс по линия 404 се движел в отсечката между „Подуене“ и „Редута“. Никой от присъстващите мъже, в това число и шофьорът, не се е намесил да предотврати гаврата, докато детето пред всички е било съблечено от нападателите си голо до кръста. Реагирали са само две жени – зам.-директорка на 112-о училище, както и колега журналист от вестник ,,Монитор“.

Пострадалото момче разказа за случилото се.

„Прибирах се от залата на „Локомотив” (София), когато ме нападнаха на спирката на Подуяне. Бях с екип на ЦСКА, при което единият от нападателите ме удари, съблякоха ме и ми казаха „Махай го, идвай с нас и ще те набием”. Единият ме удари, след това аз останах само по долнище. Те разбиха вратата и избягаха”. „Може би са левскари, защото ме питаха дали съм от ЦСКА. Аз казах „да, от ЦСКА съм”. Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено”, каза още пострадалото дете.