Борисов: „От 21 декември отваряме всичко поетапно“. Здравният министър: „Много е рано да се говори за отваряне на всичко от 21 декември“

бойко-борисов-с-маска

Премиерът Бойко Борисов обяви, че правителството е готово да отвори детските градини и яслите на 14 декември. Това ще стане, ако броят на новозаболелите продължи да спада. Амбицията на кабинета е частичният локдаун да отпадне на 21 декември. „На 14-ти, ако цифрите се запазят такива, ще отворим детските градини и яслите, за да могат жените да отидат на работа и да има кой да им гледа децата. Но това е под условие“, заяви Борисов.

„Много е рано да се говори за отваряне на всичко от 21 декември. Седмицата, която ще анализираме, започва от 14-и”. Това заяви на брифинг в понеделник здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Относно струпванията на хора в магазини през уикенда, за които сигнализираха граждани в социалните мрежи, министър Ангелов обясни, че е разпоредил проверки навсякъде. В София са съставени шест акта от местната регионална здравна инспекция. Ако продължат да не се спазват мерките, ще последва затваряне на магазините.