Без контрол и санкции за неправилно паркиралите в центъра на София. Още една седмица безплатно паркиране

nepravilno-parkirane

След като през последния месец паркирането в центъра на София е безплатно – места няма. Паркоместата са заети от живущи в районите или от прииждащи щастливци, които са успели да си намерят места. Останалите обикалят с часове или просто паркират на инвалидни места, на кръстовища и тротоари.

Служителите на Център за градска мобилност, които преди извънредното положение за минути поставяха скоби на нарушителите – в момента липсват и водачите паркират навсякъде, независимо дали е разрешено или не.

Жители на зоните с платено паркиране се оплакват, че въпреки че са заплатили годишен стикер – не могат да намерят свободни места, а пешеходци рискуват здравето си докато заобикалят паркирали автомобили на кръстовища и пешеходни пътеки.

По-рано днес, кметът на столицата Йорданка Фандъкова удължи със седмица безплатното паркиране в синя и зелена зона. Това стана ясно от изявление днес. Тя призна пред медиите, че я натискали да се върне платената синя зона, но се притеснявала, че хората ще започнат масово да ползват градския транспорт и ще има струпване на хора там.