Столична община: „Пукнатините на Лъвов мост са от резките температурни промени“

rabotni-fugi

При обстойния оглед на цялото съоръжение на Лъвов мост е установено, че всички работни фуги изпълняват своите функции, информира БТА, цитирайки Столична община, по повод пукнатината, която се появи вчера на бул. „Сливница“ на кръстовището на две нива при Лъвов мост.

От общината посочиха, че изпълнението на тези работни фуги е задължително, защото те дават сигурност и устойчивост на съоръжението при температурни колебания.

В последните дни заради големите температурни колебания – от плюс 15 до минус 15 градуса, фугите са поели промените, като на положения върху тях асфалт се е появила пукнатина.

Дилатационните фуги са в гаранционна поддръжка и при подходящи метеорологични условия ще се обработят с необходими материал, обясниха от общината.

Повредите по асфалта ще бъдат отстранени от фирмата-изпълнител на ремонта през 2014 г. – „Главболгарстрой“. Това ще стане в подходящо за строителни работи време,. Заедно с още няколко фирми ГБС изгради Лъвов мост като кръгово кръстовище на две нива и обнови трамвайното трасе. Стойността на обновяването е 22.2 млн.лева без ДДС, които са средства от общинския бюджет.