Отварят софийските паркове за родители с малки деца

kristal

В неделя ще бъде направена тренировка относно организацията за движение в паркове и градинки в София, така че родители на малки деца да могат да излизат на разходка за кратко. Аз съм предложила да създадем организация, така че да може да се пуснат само родителите с малки деца, и то в определени часове, по определени маршрути, за да гарантираме еднопосочно движение, обясни градоначалникът.

Това коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на проверка на ремонта на пътен възел „Лозен“. Тя не се ангажира със срок кога ще бъдат облекчени мерките, тъй като решението трябва да бъде взето от Националния оперативен щаб.

„Знаете моята болка – излизането на малките деца. Имаме готовност да направим организация за даване на възможност на родителите да посещават парковете при много стриктна организация, така че да не се струпват хора, да има най-много двама възрастни на едно място“, заяви Фандъкова.

За отваряне на парковете намекна и Бойко Борисов по време на брифинг преди няколко дни: „Вече са отпаднали пет от ограничителните мерки и ако в края на седмицата не се вдигне броят на заболелите, ще се търси начин да се отворят градините, парковете и достъпът до планините, но при ограничение на събиращите се“.