Отново километрични опашки на изходите на София

затварят-софия

Въпреки препоръките на щаба, хиляди отново тръгнаха на път в края на работната седмица. На автомагистрала „Тракия” при изхода на София отново се беше образувала колона от автомобили. Tози изход на столицата е по-натоварен днес, в сравнение с предходните работни дни.

Големи опашки от автомобили има на всички КПП-та около София. Най-голяма е колоната на КПП-то с АМ „Тракия“ на изход от града – около 4 километра. Около 1-2-километрови са опашките на изход към АМ „Хемус“, към АМ „Струма“ и в района на Владая.

Полицейското присъствие е засилено, проверяват се всички шофьори. Повечето от напускащите града заявяват, че се прибират на настоящ адрес или пътуват, за да се грижат за свои болни роднини.

По Великденските празници 90 хил. автомобили напуснаха София, като част от пътуващите стигнаха до Банско и морето. Оказа се, че някои от тях са декларирали, че отиват при болен възрастен роднина. 

Вътрешният министър Младен Маринов нарече тези хора „тарикати“ и се закани, че ще бъдат санкционирани, макар да не е ясно как точно ще се случи, тъй като на ден в София се попълват около 80 000 декларации. В неделя привечер на магистрала „Тракия“ се образува километрична колона от автомобили и хората в тях се наложи да чакат с часове, тъй като трябваше да използват единствено „прозореца“ от 6 до 8 вечерта, за да влязат в София със служебна бележка.

Очаква се трафикът да бъде изключително натоварен и в неделя, но на влизане.

ОТПАДАТ ЧАСОВИТЕ ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ВЛИЗАНЕ И ИЗЛИЗАНЕ ОТ СОФИЯ