Започна третият етап на ремонта по бул. „България“

remont-bulgaria

Тази сутрин започна ремонтът на третия участък от бул. „България“. Това наложи затваряне на движението на едното платно от бул. „Гоце Делчев“ до бул. „Тодор Каблешков“. В участъка се работи две поредни години. Сега дейностите трябва да приключат до 40 дни. Дължината на трасето е около 1 км. 

Това е третият етап от рехабилитацията на бул. „България“, при който ще бъдат извършени дейности като: фрезоване и поставяне на метална мрежа, за да се заздрави пътното платно. Рехабилитацията включва и полагане на хидроизолация на подлезите, както и обособяване на велоалея, съобщиха от Столична община.

По време на ремонта ще бъде затворено пътното платно на бул. „България“ в посока Бояна, като движението ще се извършва двупосочно в другото платно. Планът е рехабилитацията да завърши до 14 май 2020 г.

Ремонтът ще се извърши на два етапа – до средата на май ще се рехабилитира платното в посока Бояна, а след този срок машините ще работят в платното в посока център, обясни ръководителят на проекта Красимир Цоклинов. Той уточни, че асфалтът, който ще бъде положен, ще бъде с дебелина от 12 см. и поясни, че гаранцията на ремонта, който струва близо 2 млн. лв., ще бъде 5 години.

За времето на ремонтните дейности автобусната спирка е преместена преди кръстовището на бул. „България“ и бул. “Гоце Делчев“. След ремонта в този участък ще бъде обособена и велоалея.

След това предстои да се затворят и изходите към бул. „България“ от малките улички, което ще бъде указано с необходимите пътни знаци и сигнализация.

През последните години бе извършена поетапно цялостна рехабилитация на участъка от бул. „България“ от НДК до бул. „Гоце Делчев“.