Предстоящи събития за събота 19 май в София

зоологическа-градина

Избрахме за вас интересни събития в София за събота 19 май, 2018 г.

09:00 часа Ретро парад Спасовден 2018 София

На 19 май – събота за 29-ти път Българският автомобилен клуб „РЕТРО“ съвместно със СБА и Столична Oбщина организират честването на празника на шофьора – СПАСОВДЕН.

Всеки, който иска да изложи своя старинен автомобил е добре дошъл на площад „Александър Невски“ – достъпът е свободен

 

09:00 часа DRAG Lokorsko enduro cup – село Локорско 

НА ЛОКОРСКО ЩЕ СЕ КАРАТ КОЛЕЛА!! 19-20 Май Ще има нови трасета – от най-леките за хора, на които това ще е първото състезание до такива, които предлагат средно ниво на трудност и биха били интересни дори и за професионални състезатели. На място ще има зона за шатри на отборите, байк игри, музика и бира. Под шатрата на DRAG ще може да видите най-новите машини на KTM, NS, продукти за планинско колоездене и механик, който ще е на Ваше разположение! 

Програма: Събота – 19.05.2018 9:00 до 11:30 Регистрация, заплащане на такса и получаване на състезателни номера. 9:00 до 16:00 Отворени тренировки. 16:00 до ~ Забавления в зоната на шатрите: Състезание по оли, гледане на байк клипове, бира, чипс и музика.

 

10:00 часа Търговско изложение „Доверете се на българското“ Изложбена зала ЦУМ

За 12 пореден път в София се провежда изложението „Доверете се на българското“. Тази години участват 45 фирми от различни браншове. Условието за участие е да произвеждат или продават български стоки. Къде? ЦУМ, гр. София Кога? 11 – 20 Май 2018 Час? 10:00 – 19:00ч (всеки ден) Нека заедно подкрепим българския пазар в България! Доверете се на българското!

 

10:00 часа Ден на революцията в храненето – Пазар Римска стена

„Ден на революцията в храненето“ 2018 се организира от фондация „За храната“ и е част от глобалното движение Food Revolution, основано от Джейми Оливър. Тази година мотото на кампанията е „Повече плодове и зеленчуци, по-малко тесто и захар“. 

Хранкооп – София също се включва, като изцяло подкрепяме идеите и целите на движението на Джейми Оливър и в случая усилията на Фондация За Храната да ги популяризира максимално в България. В събота ще проведем две работилнички, като покажем на децата как да си приготвят сами ябълкови понички и бонбони с тахан. 

Събитието е насочено към деца на възраст от 3 до 16 години. Кампанията включва редица кулинарни работилници за деца, лекции за здравословно хранене, публикуване на специализирани материали и информация. Целта е децата и родителите им да бъдат мотивирани да се хранят здравословно.

Кампанията се провежда в повече от 20 български града и с над 80 кулинарни работилници. Някои от тях се организират в училища и детски градини, а други са отворени за регистрация. Повече информация как да регистрирате детето си за кулинарна работилница може да намерите тук – http://www.zahranata.org/food-revolution-day-2018/

 

11:00 часа Зоопаркът празнува своята 130-а годишнина – Зоологическа градина София

Част 1-ва
Рожден ден за най-малките и техните родители с водещ Ники Станоев.
– 11:00 ч. Концерт на Детски радиохор на Българско Национално Радио с диригент Теодора Димитрова.
– 11:30 ч. Джаз за деца / Jazz for kids „Джаз за деца“ с „Венци Благоев ДЖАЗТЕТ”, гост-вокалист Марина Господинова
и детска вокална група “Пим-Пам” с диригент Ирена Христова.
– 12:30 ч. Викторина за деца 
Най-дългата рисунка ще бъде направена в Зоологическа градина – 130 метра по случай 130 годишнината.
През двата дни (19-ти и 20-ти май) на разположение на децата ще има бяло платно и фулмастери, с които да я нарисуват.

Част 2-ра Зоо Тийн Парти

18.00 часа – Среща с влогъра Chris Zahariev/ Крис Захариев
18:30 часа – NDOE/рапъра ЕНДО 
19:00 часа- концерт BNR /Bandata na ruba/ – БНР, Бандата на ръба

 

11:00 часа Седми Балкански Винен Фестивал – Гранд хотел София

Седми Балкански винен фестивал 19-20 май 2018 Гранд Хотел София – градина  единственото събитие в България, на което може да се опитат вина от всички Балкански страни. 🍷България ще бъде представена от 55 от най-добрите си изби, като тази година ще има много нови участници. Свежи бели вина от Словения, румънски вина от Дунава, гръцки вина от остров Санторини, Пелопонес и Науса и остров Евия, турски вина от няколко от най-добрите изби, известни македонски и сръбски изби , вина от Черна Гора – очаква ви ИСТИНСКА БАЛКАНСКА ВИНЕНА и ГУРМЕ ФИЕСТА!

За всички, които искат да знаят повече за виното за собствено удоволствие, за професионалистите, работещи с вино или просто за тези, които искат да впечатлят партньора си, когато поръчват вино в ресторант – мястото на срещата е известно!

 

11:30 часа Музика за малки и големи – Лятната сцена в Борисовата градина

На Лятната Сцена в Борисовата Градина, точно в 11:30 ч., събитието ще открият две страхотни момичета – Полина (9 год.) и Павлена (11 год.), които ще изпълнят известната полска фоклклорна песен – “Ах, засвири ми музико!”. Репертоара на Юлия Пилаева ще запълнят полски шлагери. Взимайте доброто настроение с вас, чакаме Ви да се забавляваме заедно под звуците на страхотна музика на полска банда ! Събитието се организира съвместно със Столична община! Присъедини се към нас, да се веселим заедно.

 

14:00 часа Извърви километър в нейните обувки – площада пред НДК

 И тази година мъже обуват високи токчета в подкрепа на жените, жертви на домашно и сексуално насилие. „Извърви километър в нейните обувки” е част от ежегодната кампания, в която мъже изминават километър, обути с дамски обувки на висок ток, за да привлекат общественото внимание върху насилието над жени. „Извърви километър в нейните обувки” ще се проведе на 19 май, от 14 часа, а мястото на срещата е пространството пред главните входове на НДК.

 

20:00 часа Европейската нощ на музеите – София 2018

На 19 май 2018 г. (събота) ще се проведе четиринадесетото издание на Европейска нощ на музеите в София. По време на събитието десетки музеи и галерии в столицата ще отворят вратите си и ще се включат с интригуващи изложби, концерти и разнообразни арт прояви, посветени специално на събитието.

Събитието се организира от Френския институт, Столичната община и Министерството на културата.

Партньори на събитието са TELUS International Europe, Société Générale Експресбанк, Sanofi, Citroën и Schneider Electric.

Пълната програма на събитието можете да намерите ТУК