Румен Спецов се закани на „Левски“, Мъри Стоилов го призова да не коментира отбора

stanimir-stoilov

Шефът на НАП Румен Спецов говори относно задълженията на Левски към приходната агенция, след като наскоро и фенове на ЦСКА-София поискаха вечния враг го призоваха за това.

„Има разлика при издаването на лиценз на един клуб от футболния съюз и неговите изисквания за липсата или наличието на задължения и това, което НАП администрира като задължения. Това са две различни неща. При нас има план, по който „Левски“ плаща своите задължения. Така, както много други компании и фирми. Има срок, по който трябва да го платят. И ако в този срок, който е сложен, те не си платят задълженията, вече няма да има футболен клуб „Левски“ в този си формат“, категоричен е Спецов.

В края на май изпълнителният директор на „сините“ Иво Ивков разкри, че клубът не покрива редовно задълженията си към Националната агенция по приходите в последните месеци, но все пак получава документ.

Малко по-късно треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира изказването на Спецов: “За мен е важно приходите, които влязат от „Левски на левскарите“, да отидат направо към НАП. Другият вариант е да търсим богати инвеститори и спонсори. Да, имаме задължения към НАП, които ще опитаме да изпълним. Г-н Спецов да решава какъв ще е Левски, няма да се случи. Не е най-доброто решение за него или за когото да е, да се занимава само с Левски. На фона на Левски и любовта на хората не трябва много да се заиграваме. Ще направим всичко възможно да изчистим задълженията. Не сме ги трупали само ние, но тогава НАП не са ги коментирали“, разясни Станимир Стоилов.