Новата метростанстанция на НДК протече

metrostancia-ndk-2

Метростанция НДК 2 протече. Служители на метрото се включиха в почистването на водата от пода на метростанцията.

Дърво падна върху движеща се кола в София. Инцидентът е станал на  бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ в посока НДК. В автомобила е имало 2 момичета, които са невредими.

Близо 30 са сигналите, получени в столичната пожарна, за щети, нанесени от силната буря в София. Повечето от сигналите са за наводнени улици. Има и няколко сигнала за наводнени мазета и приземни етажи на къщи. „Най-много са сигналите от „Орландовци“. Има паднали дървета. Завирявания. В централната градска част има проблем с транспорта при бул. „Христо Ботев“ и бул. „Княгиня Мария Луиза“.

Общо 6 екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ реагират на сигнали в резултат на бурята и силния дъжд. Към момента екипите са работили за отстраняването на 4 паднали клони и дървета в „Орландовци“, затруднения в следствие завиряване на кв.“Орландовци“, ул.“Кукуш“ и бул.“Хр.Ботев“. Към момента е затруднено движението по трамвайна линия №6 на бул.“Ген. Н. Жеков“. От държавното ВиК дружество съобщиха за много аварии, тъй като дъждовната вода не може да бъде поета от мрежата. Всички екипи на пожарната са мобилизирани да изпомпват водата.