„Люлин“ ще има втори храм. Направиха първа копка на църквата „„Св. Патриарх Евтимий Търновски“

tsarva-v-lulin-sveti-patriarh-evtimiy

Направена беше първата копка на нов храм в столичния квартал „Люлин”, където към момента има само една действаща църка. Тя обаче се оказва недостатъчна за живущите в най-многолюдния район в София. Очаква се сградата на храма да бъде завършена след две години, след което започват дейностите вътре в църквата. На събитието присъства президентът Румен Радев, както и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Очаква се сградата на храма да бъде завършена след две години, след което започват дейностите вътре в църквата. Новият храм ще бъде с около 120 метра разгърната площ. Засега са събрани средства за завършването му в груб строеж.

„Събра ни вярата. Тя е спасявала държавата ни в продължение на столетия. Съхранява традициите и духовността и показва истинската стойност на българина“, обясни зам.-председателят на сдружение „Национален и духовен възход“ Атанас Димитров. България все още няма храм, който да носи името на „Св. Патриарх Евтимий Търновски“ .

Отец Лъчезар добави, че стартът на пандемията обърна все повече хора към вярата. „Тялото и душата имат нужда от лек. Единственото място, където могат да успокоят душата си и заедно с това да излекуват телесните си болки, е църквата“, добави той.