Започна събарянето на незаконни гаражи в „Красна поляна“

sabaryane-na-nezakonni-garazi
Снимка: Район Красна поляна

Започна събарянето на незаконните гаражни клетки изградени в междублоковите пространства в район „Красна поляна“. От сутринта се демонтират гаражните клетки на ул. „Спас Вацов“ в кв. „Красна поляна“ 2 част.

„Има заповед за премахването на незаконните гаражи. Първите бройки, за които имаме решение, са 83. Така ще се освободи място за зелени площи и за паркиране. Две гаражни клетки освобождават място за три автомобила”, заяви кметът на район „Красна поляна” Иван Чакъров.

Инж. Румен Полимеров посочи, че някои от незаконните гаражи не се ползват по предназначение и често в тях се съхранявали лични вещи. Откривани са и крадени автомобили.

Стартира процедурата по премахване на незаконни гаражни клетки

„Тези гаражни клетки са избрани на база подадени жалби от съседи, защото не могат да паркират заради тях“, обясни инж. Анелия Спасова от отдел „Контрол по строителството“ на район „Красна поляна“.

„Ако гаражът е върху земя, частна собственост, няма да събаряме. Всички маркирани клетки са върху публична общинска собственост. Изчислихме, че два гаража средно заемат площ за паркиране на три коли. Така като премахнем първите 80 гаража, веднага ще има нови паркоместа“, обяснява Иван Чакъров, кмет на „Красна поляна“ и изчислява, че те ще са над стотина.

Само в неговия район незаконните гаражни клетки са 900. Кметът призова собствениците им да ги почистят от вещи, защото някои гаражи се ползват като складове, автосервизи, работилници. Той предлага собствениците им, „ако например имат дворно място край София, да ги монтират там и да си ги ползват пак“.