Уволниха заместник-кмет заради бетонирани дръвчета

бетонирани-дървета
Снимка: Спаси София

Зам.-кметът по строителството на район „Средец“ инж. Валери Манолов е отстранен заради бетонираните дървета по ул. „Петър Парчевич“. Това съобщи кметът Трайчо Трайков.

До това се стигна, след като „Спаси София“ алармира за залети с бетон стволове на дървета по време на ремонт по ул. „Парчевич“ в участъка край 127-о училище „Иван Денкоглу“. „Фирмата, която ремонтира тротоарите по ул. Парчевич, прави на луди и нас, гражданите, и районния кмет. Строителят се „кълнял“, че изцяло е премахнат циментът около дърветата, но единственото, което е направено е да се посипе с пръст, за да се прикрие деянието“, пише на страницата на „Спаси София“. Стойността на ремонта е около 35 000 лева.

„Търся човек с подходящо образование и квалификация, отговорен, инициативен и неуморен и с безупречна репутация. 1600 лв основна заплата без право на допълнителни ангажименти“. Това написа Трайчо Трайков във Фейсбук. Той обясни че в последната година район „Средец“ управлява ремонтни дейности в пъти повече като обем от предходни години. Очакванията му са, че новият зам.-кмет ще открива проблемите в зародиш.

Във вторник сутринта стана ясно, че вместо реално премахване на цимента, изпълнителят просто е посипал земя върху него. Дори под пръстта в основата на дънерите на някои от дърветата има циментирани и строителни отпадъци и дори ръждясала стара верига, показа във видео „Спаси София“