Три коледни базара отварят врати в София

коледен-базар-площад-славейков

Въпреки мерките и пандемичната обстановка в столицата, няколко коледни базара ще отворят в близките дни в центъра на София.

Традиционният Немски коледен базар ще отвори врати на 20 ноември (петък) на познатото място в Градската градина до бившия мавзолей.  Малките дървени къщички вече са готови да посрещнат посетители, а гостите могат да се насладят на разнообрани асортименти – от вкусни коледни сладки, греяно вино и немски вурстове до забавни игри за децата. Заради пандемията всеки щанд за храна ще бъде с плексигласова преграда. Ще липсва единствено Детската работилница. За спазването на противоепидемичните мерки ще следи и охрана на базара.

 Въпреки отменения Коледният панаир на книгата, книжни заглавия на открито все пак ще има – в парка пред НДК. Между 04 и 31 декември, пред Кино Кабана ще се предлагат на щандовете на новия празничен базар „София – Коледен град“.

Тази година базара ще е в умален вариант, но от организаторите се надяват догодина да бъде доста по-голям.
През декември, ще можете да се насладите на великолепен микс от европейски ресторанти, които ще ви представят своето национално коледно меню, ще пийваме страхотни вина и крафт бири, … няма да изброявам всички коледни изненади, които ви очакват.
В Кино Кабана ще гледаме представления от културната и забавна съвременност на София, а другите изненади, които сме ви подготвили ше видите и използвате , когато го посетите.
София Коледен град
04-31 декември в парка на НДК, пред Кино Кабана

За първи път, София ще приюти Коледен базар и на площад „Славейков“. Открива се на 23 ноември и ще продължи до Коледа. Публичните пространства в столицата ще бъдат използвани за разлини тематични събития. Целта е да бъдат разпознати от гражданите и гостите на София като място за социален живот, култура и забавления.
Тази Коледа при спазване на всички противоепидемични мерки на площад “Славейков” под егидата на кмета на столицата г-жа Йорданка Фандъкова от общинското дружество “Пазари Юг” ЕАД ще бъде организиран коледен базар по примера на големите европейки столици.

На площада ще бъдат разположени дървени къщички с богата украса, зона за забавление, кът за Дядо Коледа и голяма коледна елха. Ще се предлагат храни, напитки и различни сувенири. За доброто настроени за посетителите е предвидена културна програма.