Рекорден брой глоби са наложени за неправилно паркиране

фиш-за-паркиране

Инспектори от Центъра за градска мобилност в София са наложили рекорден брой глоби с неприсъствен фиш за неправилно паркиране. Инспекторите поставят глобите под чистачките. Присъствието на водача в превозното средство не е необходимо, за да бъде глобен, съобщава Нова ТВ. 

Пуснати аварийни светлини, в отсъствието на шофьора, също не спасяват от санкция. Глобите варират от 20 до 200 лева. Фишът се принтира на място и за секунди постъпва в масивите на КАТ.

Започна поставянето на така наречения „неприсъствен фиш“ заради масовия градски транспорт. Това уведомление се поставя под чистачките на неправилно спрелия автомобил.

„На фиша е указано нарушението, номера на автомобила, а на адреса на собственика ще пристигне и съответният фиш“, заяви Димитър Дилчев, директор на Центъра за градска  мобилност.

„Този фиш може да се обжалва в съответствие със закона“, уточни той. Нарушението се отразява на таблет, с който се снима нарушителят. Снимките обаче не се изпращат на собственика. 

„Законът не изисква изпращането на тази информация на нарушителя, като снимките се правят, за да имаме доказателство за нарушението, ако се стигне до  обжалване“, заяви директорът на ЦГМ.