Увеличават броя на автобусите за Витоша

sofia-vitosha-hotel
Витоша

От тази събота, 20 януари, се увеличават превозните средства по най-натоварената автобусна линия до планината Витоша – автобусна линия 66. Същевременно се намалява интервалът на движение на автобусите, който ще е 30 минути. Това обеща кмета на столична община Йорданка Фандъкова по БНТ. По думите и, така ще се намали интервалът между автобусите, ще има и автобус, който да спира на долната станция на лифта, но  е нужна организация и координация между службите, за да се осигурява добра проходимост на пътя.

Линия 66 се движи в събота и неделя по маршрут от Столичен зоопарк до спирка „Морени“ в планината Витоша. Първият автобус тръгва от спирка „Зоопарка“ до хотел „Морени“ в 7.50 часа, а последният от хотел „Морени“ тръгва в 16.50 часа.

Относно дебата за „Витоша“, Фандъкова заяви, че през последните няколко дни този дебат се политизира. „Моето категорично мнение е, че Витоша трябва да има възможности както за летен, така и за зимен туризъм, без да има никакво друго строителство освен спортни съоръжения“. Според нея е важно да се вземе бързо решение и то е промяната за управление на природен парк „Витоша“. През 2007 Столичният общински съвет взима решение за приватизация на общинското дружество „Въжени линии”, още през 2006 г. в списък за приватизация на общински дружества се включва и дружеството „Въжени линии”, каза Фандъкова и допълни, че хора, които са участвали в решението за приватизация, сега зоват „Да върнем Витоша на софиянци“.