Японският премиер Шиндзо Абе показа снимка от снежна София

Abe–Shinzō–bulgaria
Японският премиер Шиндзо Абе в София

Японският премиер Шиндзо Абе, който беше на официално посещение у нас, публикува снимка на църквата „Света Неделя“ в София, в официалния си профил в Twitter.

Abe–Shinzō–bulgaria
Японският премиер Шиндзо Абе в София Снимка:twitter

Над снимката е написал „На балкона на хотел в България. Снегът е дошъл“. (ブルガリアのホテルのバルコニーにて。雪が降ってきました。)

Абе е у нас от неделя, заедно със съпругата си и делегация от представители на японския бизнес. За първи път в историята японски премиер дойде на посещение в България. Освен сътрудничеството между Токио и София, теми на разговори с българския му домакин Бойко Борисов са кризата със Северна Корея и отношенията на Европа с Китай. 

„Създадохме инициатива за сътрудничество в Западните Балкани. Надявам се, че със сътрудничеството с България ще продължим да си сътрудничим и с целия регион. Важно е да се засилят икономическите ни отношения. Решихме да стартираме японски бизнес форум. Бих искал този форум, който създадохме с Борисов, да се превърне в продължително сътрудничество и за двете страни“, заяви японският премиер Шиндзо Абе.

Той изрази надежда посещението му да доведе до задълбочаване на връзките между България и Япония в политиката, икономиката, културата и спорта.