Трайчо Трайков премахва металната конструкция на автокъща „Капитолия“

autokasta-kapitolia
Автокъща "Капитолия" Снимка: Трайчо Трайков/Фейсбук

Кметът на район „Средец“ – Трайчо Трайков е изпратил преписка в Направление „Архитектура и градоустройство“, относно издаване на заповед за премахване на шест железобетонни фундамента с метални конструкции в автокъща „Капитолия“.

„Днес изпратих в НАГ преписката за издаване на заповед за премахване на шест железобетонни фундамента с метални конструкции в Княз Борисовата градина, автокъща „Капитолия“.Това е втори опит от страна на района, този път по друг член от закона. Първият път преписката ни е върната, защото някой в общинския строителен контрол си е променил мнението дали това са сгради или нещо друго. Каквото и да са, време е да се махат, защото там е място за парк. Така че – започваме да чакаме“, написа Трайков във Фейсбук профила си.

Общинското дружество „Софийски имоти“ спечели окончателно едно от делата срещу наемателите на автокъща „Капитолия“ в Борисовата градина. Това става ясно от решение на Върховния касационен съд от 17 юни. В същото време автокъщата продължава да не освобождава терена,  защото друго свързано дружество претендира да е придобило земята по давност.