Откриват ски сезона на Витоша в петък

ski-na-vitosha
Снимка: Витоша ски

Писта „Лалето“ ще бъде отворена на 24-ти за дневно, а от 27-ми и за нощно каране

На 24-ти декември, петък, в навечерието на коледните празниците, за всички скиори и сноубордисти врати ще отвори „домашната“ на софиянци планина Витоша. Началото на сезона ще бъде дадено с дневно каране, а на 27-и декември ще бъде пуснато и нощното.

На място кипи усилена подготовка на зоната, като в момента времето позволява и снежните оръдия по писта „Лалето“ работят почти непрестанно, за да се осигурят възможно най-добри условия за практикуването на зимни спортове. „Приготовленията за зимния сезон не са спирали и през лятото и есента, когато бяха направени доста подобрения по пистите и съоръженията“, споделят от „Витоша ски“.

В зависимост от снежните и метеорологичните условия през сезона на Витоша, ще работят Кабинков лифт Симеоново, лифтове Лале 1 и 2, влековете Черни връх, Помагалски и Ветровала и учебните плацове до Романски и Меча поляна. Актуална информация за времето и работещите съоръжения, можете да следите на www.vitoshaski.com

На сайта ще откриете също и цените за сезон 21/22, които остават без съществена промяна от миналата година. Дневната карта за възрастен от 40 става на 45 лева,  а ако планирате повече посещения на планината, най-изгодна излиза сезонната карта, която е с минимално увеличение от 590 на 600 лева за възрастен, 500 за ученици, студенти и пенсионери и 400 лева за дете с включено нощно каране. Предлагат се също сезонна карта за делнични дни, комбинирани семейни пакети и полудневни карти.

На 24 декември за втори пореден сезон ще заработи и пистата за шейни, която бе обособена по съвместна инициатива на Фондация „София – Европейска столица на спорта“ и Витоша ски над хижа Алеко през януари тази година и бързо стана любимо място за забавления на малки и големи на Витоша.

Множество интересни инициативи и събития се планират през целия сезон, за допълнителна и актуална информация следете сайта и профилите на Витоша в социалните мрежи.