100 столични спирки със стъклени навеси

снимка: Столична община

Комисията по транспорт на Столичния общински съвет одобри предложението на председателя на градския парламент Георги Георгиев и съветниците Зафир Зарков и Карлос Контрера за поставянето на нови навеси на 100 спирки на градския транспорт.

„След срещите си с граждани в различни райони на София, установих, че един от най-често повдиганите въпроси е за липса на навеси на спирките в кварталите. Така по конкретни сигнали на хората определихме 65 нови спирки с навеси. След консултации и обследване от страна на районните администрации сме посочили още 35 места. Така ще има 100 нови навеса във всички 24 района на София. Продължаваме да следваме основната си цел – по-привлекателен градски транспорт, повече пътници, по-малко трафик, по-чист въздух“, коментира Георгиев.

На територията на столицата има 1094 спирки с навеси, а 593 са собственост на Центъра за градска мобилност. С предложението се възлага на ЦГМ да изградят новите 100 места със собствени средства.

„В момента има различни видове спирки в цяла София, до един месец очаквам главният архитект на столицата Здравко Здравков да внесе за обсъждане в СОС единен стандарт за това как трябва да изглеждат спирките в целия град“, каза още Георгиев.