Ще ремонтират новоремонтирания булевард „Тодор Каблешков“

remont-s-bager

По-малко от три месеца след ремонта – част на бул. „Тодор Каблешков“ се нуждае от нов ремонт, съобщиха от БГНЕС. Екип на БГНЕС е установил на място, че на места настилката е пропаднала, на други се е надигнала, на трети места и най-вече около капаците на шахтите паветата се вадят безпроблемно. Неприятно впечатление прави и мръсотията, която фирмата-изпълнител е оставила на територията на ухото, където въртят автобуси и тролеи.

БГНЕС се свърза със зам.-кмета по обществено строителство в Столичната община Ангел Джоргов, който от нас научи за проблемите и обеща, че до петък всички забележки ще бъдат отстранени за сметка на фирмата-изпълнител.

„От вторник до петък ще направят всичко, за което агенцията сигнализира. Независимо дали се дължи на тяхната работа, дали е нещо вандалско или колчетата са счупени от кола“, заяви той.

Попитан на какво се дължат дефектите, Джоргов каза, че те може да са вследствие на дъждовете, излели се през януари или на некачествена работа.

„Обектът още не е в гаранция, защото ние не сме го приели като такъв, тъй като той се приема нацяло“, коментира той и увери, че общината няма да плати нито лев за този ремонт, който се налага сега.

Зам.-кметът се ангажира в петък лично да провери какво е свършено и увери, че също така ще бъде изчистена и замърсената територия на спирка “Ж.К. Гоце Делчев“.