Празнуващи в хотел в София се барикадираха и не допуснаха екипи на здравната инспекция да извършат проверка

restaurant-panorama-hotel-marinela
Кадър: bTV

Празнуващи в хотел в София се барикадираха снощи и не допуснаха екипите на здравната инспекция да извършат проверка, съобщиха БНР.

При проверките в София, направени през изминалата нощ в хотел, намиращ се в столичния квартал „Бояна“ бяха установени много празнуващи.

Част от тях се заключиха в помещението, за да не допуснат екипите на полицията и РЗИ да извършат проверка.

Част от празнуващите се опитаха да избягат от акцията на МВР през различни изходи на сградата.

Днес ще е третият ден, в който полицаи и здравни инспектори ще проверяват как се спазват противоепидемичните мерки в търговски центрове, фитнес зали, заведения за хранене и магазини.

За пореден път в столицата бяха открити множество нарушения при инспекции на полицията.

На няколко места в столицата полицията извърши проверки през изминалата нощ. Съставени са актове и полицейски разпореждания.

Операциите за спазване на противоепидемичните мерки станаха традиция през последните месеци. При тях често се откриват много нарушители. Основно в ресторанти към хотели.

Десетки актове за нарушения на противоепидемичните мерки издадоха от Столичната полиция и РЗИ-София вчера и онзи ден, както на юридически лица, така и на граждани.

На 6 февруари бяха извършени общо 17 проверки, между които на търговските вериги: Лидл, Билла, Фантастико, Т-маркет, Кауфланд, Джъмбо, Лили Дрогерия и Юск, както и фитнес центровете в МОЛ-Сердика и МОЛ-София. След извършените проверки бяха съставени 2 акта в търговски вериги – за неносене на лични предпазни средства и за нарушаване на „зелен коридор“ за възрастни. Предприети бяха и следните административни действия: 2 покани до управителите на единия МОЛ и фитнес-центъра за неупражнен контрол по отношение на носенето на лични предпазни средства от посетители и установяването на непълнолетни лица без придружител.

По време на проверките беше съставен акт на кмета на Район „Кремиковци“ за организиране и провеждане на празник Джамал – за струпване на хора, неспазване на дистанция и неносене на маски.